Склоновете на хижа Здравец и местността Бяла черква се покриха с крехка бяла постеля. Снегът, макар и твърде раншен, зарадва всички - и малки, и големи, но особено любителите на зимни спортове. 

Снежинките напомниха на скиорите, че скоро идва сезонът на снежните спускания. От друга страна хвана неподготвени част от пътуващите в източните Родопи. 

Курортната местност Бяла черква се простира над хижа Здравец, на около 25 км югозападно от Пловдив. Там се намира Белочерковски манастир, който се счита за един от най-старите манастири в България. Построен е през 11 век и е най-високоразположеният манастир в страната - 1600 метра надморска височина. 

Както по-рано TrafficNews.bg съобщи, тънка бяла покривка има и между хижа Равнища и село Бойково. Смелчаци, които решиха да прекарат неделния ден в планината, се натъкнаха на снега, макар и в минимални количества. Селищата се намират едва на 30 км от Пловдив и фактът, че снега се задържа там през целия ден леко стресна пловдивчани, които още не са прибрали летния гардероб.

TrafficNews.bg припомня на шофьорите да внимават по пътното трасе, да избягват резки движения на волана и по възможност да не тръгват на път с летни гуми.