В „Тракия“ стартира патриотична инициатива във връзка със 140 –та годишнина от Освобождението на България. Пътуващо читалище „Бащино огнище“ пристигна днес пред СУ „Св. Софроний Врачански“, за да пробуди интереса на учениците към българската история. Проявата е част от годишния календар Местната комисия за борба с противообществените прояви при малолетни и непълнолетни в района. 

Инициативата бе открита от кмета на „Тракия“ Костадин Димитров по рано днес. Автобусът, в който се помещава пътуващото читалище, ще бъде позициониран на страничния вход на СУ „Св. Софроний Врачански“ и утре – 9-ти март 2018 г..

Основателите на пътуващото читалище – Ивайло Шопски и Анастас Величков, ще водят беседи с деца и граждани по въпроси, свързани с българската история.

Кметът на район „Тракия” Костадин Димитров подари национални трибагреници на Ивайло Шопски и директора на училището Пенко Рисков.

„В духа на 3-ти март заповядайте, за да докажем, че родолюбието е кауза! Входът е безплатен", - призовават организаторите.