"Това, което полицаите са направили с Васил Коцев, е от престараване. Мечешка услуга! да го карат да подписва декларации, че няма да ми реже главата!  Такава тема изобщо няма". Това заяви преди минути в Пловдив премиерът Бойко Борисов във връзка със случая, при който столичанинът Васил Коцев бе привикван в ГДБОП заради статус във фейсбук, който бил сметнат за заплаха срещу министър-председателя.

"Чухме се с Коцев по телефона, поговорихме си, посмяхме се. Нито аз имам нещо срещу него, нито той срещу мен. Разбира се, не ми е приятно какво се пише за мен в социалните мрежи, но в крайна сметка това е демокрацията. Иначе това с рязането на глави е трудна работа. Аз моята няма да я дам лесно", пошегува се премиерът. 

Тази сутрин Борисов е поискал телефона на Васил Коцев и лично му се е обадил, за да поднесе извинения за неправомерните действия на бопаджиите.

За това че Коцев е бил отведен от служители на ГДБОП, за да подпише, че повече няма да заплашва Борисов, се разбра преди два дни. Първоначално историята бе разказана от журналиста Владимир Танев, а след това и от самия Коцев. Статусът, заради който е бил привикан Коцев, е от април месец. В интервю за Нова тв Коцев заяви, че след като са го викали в полицията, вече го е страх да излиза от къщи. 

Днес обаче столичанинът лично се похвали във фейсбук профила си със "затоплянето на отношенията" между него и премиера. "И така тази сутрин Министър - председателя ми звънна лично и ми се извини, че съм преживял това! Направо паднах! Подробности по късно!" пише Коцев.