Бъдещи младоженци продължават да бъдат изправени пред перипетии, поради действащите в страната мерки. Въпреки че на много от тях се наложи да отложат датите за сватбите си с цяла година, желаещите да минат под венчило все още не успяват да го направят.

Причината е, че според ограничителните мерки в момента ресторанти и дискотеки вече работят с капацитет от 50 %, но според действащата заповед продължава да не се допуска организирането и провеждането на събирания и тържества от частен характер (сватби, кръщенета, погребения и други) с присъствие на повече от 15 човека.

Именно с този проблем се сблъска млад пловдивчанин, който вдига сватба на 15 май, но няма как да покани плануваните 90 гости, тъй като от ресторанта, резервиран за специалния ден му позволяват събиране само до 15 души. 

"С новите наредби, които влизат в сила в страната, точката, касаеща провеждането на сватбените тържества въобще не е барната и ни оставят на 15 човека, тъй като е организирано мероприятие. За мен организирано мероприятие е и всяко събитие, което се провежда в заведенията. Ние също сме хора и искаме да празнуваме нормално! Нямаме намерение да правим сватба с 500 човека, а просто да ни позволят да използваме разрешения от 50% капацитет в ресторантите. Имам приятели, които имат планувана сватба на 8 май и нямат идея какво да правят. От мястото, което съм ангажирал за моето тържество ми казват, че мога да поканя 15 човека, затова вероятно ще се наложи да търся друго място, въпреки че повечето вече са заети. Искаме да бъдем чути. Мерките в момента са абсолютно неадекватни!" - споделя пред Trafficnews бъдещият жених Стефан от Пловдив. 

Проф. Ангелов обеща в Пловдив: Сватби без ограничения от понеделникКогато постигнем 65% имунизирани лица, ще махнем маските

Припомняме, че световни данни сочат, че 400 000 сватби се очаква да се състоят тази година!

Ситуацията у нас не е по-различна. 247 двойки са дали заявка да се врекат във вечна вярност в Пловдив, а 40 двойки са запазили дата за своя специален ден в най-голямата зала за сватби и събития под тепетата - Etra Hall

Управителят на обекта и популярен в града сватбен агент Елена Драганова споделя пред Trafficnews, че най-желаните месеци за сватба тази година са август и септември, тъй като според младоженците те ще са и най-безопасни предвид променливата ситуация. 

Сватбената орисница на Пловдив: Цвят фуксия и бум на младоженци през август и септемвриУправителят на Etra Hall Eлена Драганова разказва за най-актуалните трендове в сватбения свят през 2021 година