Очаква се 2021 г. да бъде една от най-натоварените години за сватби от десетилетия, но с въведени предпазни мерки за COVID-19. 

47% от двойките, които са планирали да сключат брак през 2020 г., ще празнуват през 2021 г. или по-късно, а 93% от първоначално планираните сватби през 2020 г. не са отменени.

Световни данни сочат, че 400 000 сватби се очаква да се състоят тази година!

Ситуацията у нас не е по-различна. 247 двойки вече са дали заявка да се врекат във вечна вярност в Пловдив, а 40 двойки са запазили дата за своя специален ден в най-голямата зала за сватби и събития под тепетата - Etra Hall

Управителят на обекта и популярен в града сватбен агент Елена Драганова споделя пред Trafficnews, че най-желаните месеци за сватба тази година са август и септември, тъй като според младоженците те ще са и най-безопасни предвид променливата ситуация. 

Летните дни ще са времето, за които всички ние се надяваме към пълно връщане обратно в нормалността, а напредъкът в бързите тестове или ваксинацията трябва да ни позволи отново да правим сватби в пълен мащаб.

Едно е очевидно - любовта печели!

Изпълнени с позитивизъм за предстоящите положителни дни и емоции, със сватбената орисница на Пловдив Елена Драганова разговаряме и за предстоящите тенденции при украсите и декора. 

Цветът фуксия ще е прекрасен избор за пролетните сватби 2021, а съчетан с океанско синьо и златно ще превръща всяко тържество в истинска приказка. 

В топ листата попада и пясъчният цвят, който според Елена Драганова е перфектен избор за този така специален ден. 

Ето какво още сподели в интервю за Trafficnews управителят на Etra Hall Елена Драганова:

- Здравей, Елена! Предвид изминалите месеци и коронавирус пандемията, в момента наблюдава ли се увеличение на броя на желаещите да сключат брак?

- Здравейте! Изминалите месеци бяха тежки и доста стресиращи… Въпреки това, именно любовта към семейство, приятели и към най-любимия си човек, ни помага да преодолеем пандемията, ограниченията и целия хаус, който настъпи през последната година.  Наред с тези мисли... любовта продължава да огрява хората и те с безкрайни трепети пристъпват към важната стъпка брак. Бракът не е просто съюз, той е избор на единствения човек, с който искаме да споделим живота, енергията и душата си! И да, броят на желаещи се увеличава, сякаш хората осъзнават ценностите си и действат.

- Колко до момента са двойките, които са резервирали дата за своето тържество в Etra Hall?

- До този момент над 40 двойки са запазили датата си при нас. Тепърва ми предстоят срещи за потвърждения. Истината, е че има доста изплашени хора и изчакват отпускането на мерките в държавата.

- Променили ли са се вижданията на младоженците по повод организацията заради ситуацията и наложените рестрикции?

- Ако трябва да съм честна не, не се е променило! Хората се обичат и искат да споделят този момент с най-близките си хора. А възрастните – те не се страхуват. За тях е важно да видят своите деца щастливи, а не да мислят ще се разболея ли, опасно ли е и т.н. До сега не съм срещала нито един човек над 50-годишна възраст уплашен и странящ.

- Какви мерки сте предприели, за да се гарантира безопасността на гостите в залата за сватби и събития Etra Hall?

- Etra Hall е едно от малкото места с 500 кв. площ и достатъчно място, както за малки, така и за големи сватби, тържества и събития. Освен дезинфекцията на всеки кът от залата, екипът е изследван и работният процес преминава с маски и ръкавици. Да, неприятно е, но така е редно! По този начин освен, че пазим гостите, пазим и самите себе си! С перфектна вентилация и климатизация можем да отговорим на всички изисквания от РЗИ.

- Остават ли актуални изнесените ритуали?

- Изнесеният ритуал дава много облаги на младоженците. Освен, че е по-красив, гостите могат да се насладят на приказна атмосфера и изискана визия. Често гостите идват по-рано, за да изчакат младоженците. Те са посрещнати с червен килим и всички необходими удобства. Etra Hall разполага с голям паркинг и достатъчно място за целта. Красота съчетана с удобство.

- Кои са най-желаните дата и месец за сватба през 2021година?

- Тази година най-желаните месеци за сватбени тържества са август и септември. Не мога да ви опиша, колко са хората, които съм върнала, понеже желаят една и съща дата!

Може би е астрология, но аз лично не намирам смисъл в това. Двама души се обичат и не датата ще направи сватбата и живота им вълшебни!

Но може би хората се притесняват и от блокирането на държавата, мислят, че това са най-безопасните месеци!

И като обединим двата варианта с най-топлото време през 2021 г. ще се насладим на красота и изящество! Защото, когато човек е обичан, той е по красив от всякога! А сватбите показват любовта най-добре! 

- Какви съвети и насоки би дала на бъдещите младоженци, от гледна точка на опита ти като сватбен агент и декоратор?

- Бих посъветвала всички бъдещи младоженци, колкото и клиширано да е, да си потърсят сватбен агент, човек, който ще бъде до тях и ще им помага! Той ще се погрижи всички техни мечти да се сбъднат, както и всички техни изисквания да бъдат спазени! Ще ги улесни и ще им спести време и средства. Хонорарът, който ще вземе, ще им го спести по две.

След това просто бъдете себе си, не се съобразявайте с мода и всички идеи, с които ви затрупват роднини и приятели. Ако младоженците се чувстват добре в кожата си на сватбения си ден, то той ще бъде приказен какъвто и трябва да е! Ако сте извън релси, сякаш животът ви поднася само гафове и вместо да се насладите на момента вие просто искате той по-бързо да премине и да си отдъхнете.   

- Какви ще са модните тенденции при сватбената визия и украса през новия сезон?

- Като за начало поканата е първа. Тя трябва да показва стила на сватбата. Има някой неща, които е важно да се впишат в нея, но това е друга тема.

През 2021 има няколко топ цвята, който ще надделеят пред останалите, но те сякаш го правят през последните години. Натурално зелено, нюансите на розово, пудра, пясък, лавандула, кралско синьо, белият цвят съчетан със злато или сребро и кристал. Изненадата на сезона е фуксия, съчетана с тюркоаз и златно. Фуксия е летен цвят, но съчетан с океанско синьо и златно става перфектно за пролетна сватба. Като цяло пастелните тонове ще преобладават.

- Кой ще е цветът, който ще властва на тържествата през 2021?

- Пясъчно, карамелено или както и да го наречем, е перфектният цвят. Той може да се съчетае с всеки един топъл нюанс или вечната класика - пясък, якрю и бяло. Такава комбинация няма да остарее и след 100 години.

- Ти обичаш и можеш да правиш много красиви неща. Има ли иновативна идея, която смяташ да осъществиш през новата година?

- Да, в момента изработвам няколко декора, но засега не искам да ги показвам. Когато са готови и в началото на сезона обещавам да ги покажа.

- Каква, според твоето професионално мнение, е позицията на Etra Hall сред сватбените локации на Пловдив?

- Etra Hall е единствена по рода си! Тук желанията са изпълними, тук се сбъдват мечти, колкото и нескромно да звучи залата отговаря на всеки критерий за изисканост и стил. В нея може да направиш всякакви събития и тя все ще им подхожда. Като щури партита в стил David Guetta до класически балет в стил Лебедово езеро.

От презентация за най-добрите коафьори до топ моделите на годината, стилни сватби и весели фирмени партита и т.н.

Като сватбена локация мисля, че е в първите места. Залата е оборудвана с всичко необходимо и всичко, което могат да пожелаят младоженците. Нашият отговор към тях е винаги Да! И както казваме напоследък с булките ми, Etra Hall може да бъде и пищно и по-семпло украсена и пак ще бъде приказна!

Само с датите не се справяме, залата е една - две събития в един ден не може да поеме. А както казах, тази година всички искат едни и същи дати.