Нарушител, цапащ чисто нови електрически стълбове с обяви, беше хванат от служител на Общинско предприятие "Чистота". Тази малка сцена от борбата за по-чист и приветливо изглеждащ Пловдив се разиграла на кръстовището на булевард "Руски" с улица "Гладстон". 

Там координаторът на ОП „Чистота“ Онник Агопян хванал мъж, който лепял обяви за ремонт на покриви върху новите стълбове.

Листовките са били иззети, а залепените трябвало да бъдат свалени от стълбовете - това свършил самият нарушител. Той е от Самоков. Оправдал се, че си търсел работа, като преди това разлепвал по стълбовете в София, но там никой не му попречил.

За констатираното в Пловдив нарушение на мъжа е бил съставен акт. С колко ще бъде глобен - това предстои да бъде уточнено.

„С пълномощията, които ни даде Общинският съвет, вече пълноценно влизаме в новите си задължения и при констатирани нарушения на общинските наредби започваме да глобяваме“, коментира директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов.

Той очаква съдействие от гражданите, съобщават от предприятието. Стоянов призовава пловдивчани, ако станат свидетели, че някой изхвърля отпадъци на нерегламентирани места, чопли семки в парка, хвърля фасове или замърсява по друг начин града, да сигнализират на телефон 032 675 817.

При подаден сигнал от предприятието своевременно ще бъде изпратен екип, който да санкционира нарушителите.