Двама президенти - Румен Радев и Петър Стоянов и депутати от всички парламентарно представени партии бяха гости на приема на кмета за празника на Пловдив снощи в хотел "Санкт Петербург". След празничната заря - проверка общественици, бизнесмени, юристи, журналисти и политици се събраха на традиционното тържество за 6 септември. 

"Празникът на Пловдив носи в себе си целия заряд да бъде национален празник на България. В навечерието сме на много специална година. Радвам се , че виждам тук толкова много хора, които бяха с нас по време на пътя и подготовката за Европейска столица на културата. Всеки тук в тази в зала допринася Пловдив да стане по-красив и по приветлив град. Това е ден в който всички виждаме, че когато сме заедно можем да акумулираме тази енергия която да прекатури планини, да промени политики, да накара целия свят да погрледне на България с друго око. Радвам се, че Пловдив е генератор на всичко това и тези събития са се случили в Пловдив" каза кметът Иван Тотев.  

Президентът Румен Радев благодари за поканата, но предупреди, че дори да не е канен, пак не би пропуснал празника в Пловдив. "Този празник е зареден с толкова много сила и емоция. С едно осъзнаване какво сме ние българите. От къде изваме и къзе отиваме и какво момежем когато сме заедно. Аз имам едно желание - този заряд, тази емоция, това осъзнаване да ги изпитваме не само днес на 6 септември, а през цялото година. Културата е спойката на обществото. А Пловдив е център на историята, духовността и културата. Следващата година Пловдив ще бъде емблемата на България пред Европа и света и аз ще съдействам с всичко, което мога, Пловдив да бъде известен и в най- далечните точки на света" обеща Радев.