Дадоха официален старт на изграждането на дълго чаканата детска ясла с детска кухня в кв. „Съдийски“. Проектът, чиято първа копка направиха Здравко Димитров и зам.-кметът по социални дейности Георги Титюков днес, се очаква да бъде реализиран в срок от 18 месеца. Така вместо занемарен и тревясал терен, на ул. „Стоян Михайловски“ 13 ще има ясла с капацитет от 72 деца.

Както TrafficNews съобщи, институцията се реализира след настояване на гражданите. На мястото трябваше да бъдат изградени социални жилища за деца, лишени от родителска грижа. След въставане на жителите в квартала, се пристъпи към търсене на нова локация и в момента следните се намират в жр. „Тракия“.

След дългогодишна сага: Поисканата от пловдивчани детска ясла в "Съдийски" става фактПредстои първа копка, след която ще се встъпи в изграждането на заведението

„Тук стартирахме процедура на детска ясла и детска кухня. По данни от системата около 500 деца остават без възможност за записване в ясли, тъй че имахме такава нужда. Яслата ще бъде с 3 групи от по 24 деца, а кухнята няма ограничение. Лично аз съм щастлив, че успяхме да стигнем до добър финал“, допълни зам.-кметът.

Одобрението си изказаха и представители на активното гражданско звено, което настояваше за детска ясла в района. В края на официалната част на събитието жител на „Съдийски“ връчи грамота на Титюков. Аделина Вълчанова посочи, че е благодарна на управляващите, че са откликнали на исканията им.

Зам.-кметът допълни, че се надява предвидените средства от около 2 900 000лв. да бъдат достатъчни за реализирането на социалната инфраструктура. Към момента обаче все още се изчаква Министерски съвет да приеме методиката.