След дългогодишна сага, квартален референдум и неколкократни дискусии между граждани и властта – стартират изграждането на детската ясла в кв. „Съдийски“. Институцията, която ще се намира на ул. „Стоян Михайловски“ 13, ще се реализира след настояване на гражданите. През 2019 година същите въстанаха срещу намерението на Община Пловдив да изгради в парцела социален дом и преходни жилища.

Местни обаче настояха за детско заведение, тъй като по техните думи такава социална инфраструктура е много належаща. Освен това подчертаха, че се тревожат от присъствието на малолетни деца от ромски произход в квартала. След бурната реакция на кварталната общност, решението за изграждане на защитени къщи за изоставени деца бързо бе преосмислено.

Пряка демокрация в Пловдив! Жителите на Съдийски поискаха, гласуваха и получиха заветното "да" за нова ясла СНИМКИЛично кметът Иван Тотев прие исканията по време на гражданското събрание

Стигана се и до сблъсък на идеяте на кметът на район „Централен“ Георги Стаменов и зам.-кметът по социални дейност Георги Титюков. Първият предложи детска площадка и паркова зона, а с разширяване на капацитета ЦДГ „Радост“ да посрещне децата от квартала. Титюков обаче излезе с предложение на „Стоян Михайловски“ да бъде ситуирана желаната ясла с млечна кухня.

Търсенето на консенсус доведе до  решението за стартиране на обществена поръчка за проектиране на нова ясла с 4 групи и прилежаща млечна кухня за 65 хил лева  През 2021 г. обаче бе официално обявено, че на ул. „Стоян Михайловски“ 13 ще бъде изградена детска ясла за три групи с деца и млечна кухня. Ще има многофункционална зала за спорт и забавления, ще разполага с голям озеленен двор с площадки за игра. Последва и обществена поръчка за строителството за 2,9 млн. лева, като поръчката бе възложена на  фирмата "Инфинит Енерджи" ЕООД.