Нагла кражба е била извършена в магазин за цветя в пловдивския квартал "Южен" вчера посред обед. За обира съобщи съдържателката на магазина и изпрати снимки на апаша, който е прибрал близо 800 лева от касата на обекта. 

Жената излязла за минути на тротоара, когато по улицата преминавал мъжът от ромски произход. Той държал кутия за торта в ръце и се движил по бул. "Александър Стамболийски". Крачил до съседния магазин, където се спрял, поколебал се за минута и се върнал към цветарския магазин. 

Влязъл, отишъл до касата и задигнал пари в кеш, но не посегнал към дамската чанта на жената или към техниката. След това хладнокръвно излязъл от магазина и с бърза крачка се отдалечил. В този момент жената го забелязала и се втурнала след него, ала мъжът потънал в междублоковото пространство. 

Междувременно камери от околните обекти успели да хванат в крачка крадеца. Жената е подала жалба в полицията и униформени вече работят по случая. Молим всички, които видят този човек или го разпознаят, незабавно да съобщят на телефон 112 или в най-близкото Районно управление.