Пловдивчанка и двама асеновградчани са били засечени с наркотици по време на полицейски проверки, надрусан шофьор пък прекара нощта в ареста.

В понеделник служителите на реда в Асеновград установили, че 27-годишен криминално проявен и осъждан мъж притежава над 4,6 грама марихуана, а 16-годишно момче носи в себе си 0,161 грама от същия наркотик.

Ден по-късно на ул. “Дюлево” в Пловдив колегите им от Шесто РУ иззели 0,148 грама хероин и таблетка с клоназепам от 28-годишна жена от града.

По случаите са образувани бързи производства под наблюдението на районната прокуратура. Извършителите са били задържани за едно денонощие. На 27-годишния асеновградчанин е повдигнато обвинение, с прокурорско постановление мярката му за неотклонение е удължена до 72 часа.

Около 20.20 часа екип на районното управление спрял лек автомобил “Фолксваген”, който се движил без регистрационни табели по ул. “Перник”. Справка в полицейските регистри показала, че колата е спряна от движение, а 19-годишният й водач от Раковски е с отнета шофьорска книжка от средата на април тази година.

С драг чек било установено, че освен това младежът е седнал зад волана под въздействието на наркотици. С полицейска заповед  той е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство.