Четирима души пострадаха в две катастрофи на Асеновградско шосе в неделя. Пътните инциденти са станали през час, само на два километра един от друг. 

20-годишният Георги Анков пътувал с Опел Корса в посока Пловдив, но не спазва дистанция и удря отзад мерцедес с благоевградска регистрация, зад волана на който била 21- годишна дама от Созопол. При удара мерцедесът отскача и удра друг опел астра, който пък от своя страна се забива във форд. Пострадали са пътниците в корсата - Асен Димитров /24/ и Кольо Красимиров/18/ от Пазарджик, които са откарани в УМБАЛ "Свети Георги". Жените, които са били зад воланите на мерцедеса, астрата и форда, са се разминали само с уплах. Пробите на всички шофьори във верижната катастрофа са отрицателни.  

При другото произшествие, което е станало час по-рано, са пострадали двама пешеходци. Около 16 часа Форд, управляван от 45- годишната Росица Петрова, удря пресичащите Димитър Лазаров и съпругата му Димитринка. Мъжът е със счупена ръка и счупено ребро, а жена му е пострадала по-тежо. Тя е с травма на главата и фрактура на таза. И двамата софиянци са с опасност за живота. Причината за катастрофата се изяснява. Кръвната проба на водача е отрицателна.