Полицаите Стефан Модев и съучастникът му Петър Атанасов остават в ареста. Апелативният съд потвърди решението на Окръжния, който миналата седмица им наложи постоянни мерки за неотклонение. 

Защитата на двамата служители на реда Зоя Тошкова и Светлана Званчева заявиха в съдебна зала, че двамата полицаи са жертви, а не виновни  и посочиха противоречия в показанията на свидетелите. Полицаите бяха задържани на 9 юни, а срещу тях е повдигнато обвинение за грабеж на 75 мастербокса контрабандни цигари на стойност близо 300 000 лева. 

Според прокуратурата в края на май двамата са нападнали Ерхан Хакков в склад на "Кукленско шосе", завързали са го с белезници и са взели цялата стока, която е била натоварена в буса му. След това го оставили завързан със свински опашки. Стоката била претоварена в буса на Борислав Борисов, който в следващите дни започнал да разпродава цигарите. При обиска в дома на Борисов са открити 12 пълни и 4 празни кашона с цигари от марката "Бизнес Роялс". 

Според първоначалните обяснения, дадени от полицаите пред оперативните работници, двамата са били в халето на Кукленско шосе, тъй като търсили майстор за прахово боядисване на автомобилите си. В съдебна зала обаче не бе уточнено кой какъв автомобил притежава. 

"Моля за по-лека мярка! Имам кредит и трябва да го изплащам" заяви Стефан Модев, макар че ден преди да го задържат, той си е купил Порше Кайен.

"Ако не работя, не мога да си плащам кредита и семейството ми ще остане без покрив, защото банката ще ми вземе жилището!" опита се да умилостиви съда Атанасов. 

Апелативният съд обаче прецени, че мотивите за ареста на предишната инстанция са основателни, и потвърди мерките им.