Шест души са арестувани в Пловдив и областта заради наркотици. При проведена специализирана операция в четвъртък униформените задържали 27-годишен от Хисаря и трима пловдивчани – момиче на 20 години и двама криминално проявени 21-годишни младежи. Общо от извършителите били иззети над 5 грама амфетамин, около 4,8 грама марихуана и таблетка екстази. 

В понеделник в ареста пък попаднал 15-годишен тийнейджър, засечен в района на гребния канал с 0,9 марихуана. Същата мярка за неотклонение била взета и в Карлово спрямо 18-годишен от Сопот, който носел в себе си три пакетчета от наркотика.

Междувременно двама нарушители на пътя са били заловени в Стамболийски. Към 3 часа днес в Ново село униформените спрели за проверка лек автомобил “Фолксваген” с 28-годишен местен водач, чиято алкохолна проба показала 1,89 промила. С полицейска заповед мъжът е задържан за срок до 24 часа. Ден по-рано, около 16 часа, на пътя между Йоаким Груево и Брестовица бил засечен 29-годишен жител на второто село, който управлявал лек автомобил “Рено” без регистрационни табели. По случаите са образувани бързи производства.