Пловдивчанин е бил арестуван с незаконно оръжие и маркови часовници за над 50 000 евро, научи TrafficNews.bg. Павел Тачев, известен като Оскар, е задържан в петък при операция на ДАНС. При обиска в дома му са намерени 3 пистолета , боеприпаси и антични предмети.

Последвали са още няколко обиска на адреси в Пловдив и областта, където полицаите са открили още незаконно притежавани оръжия. Тачев е бил задържан за 72 часа с постановление на прокуратурата, а след това е осводобен. 

Оскар e известен сред любителите на марковите часовници в града. Според запознати разполага с екземляри от най- добрите марки, а много известни бизнесмени под тепетата носят на ръката си часовник, купен от него. Другата му страст са скъпоценните камъни, оръжията и античните предмети. 

Преди време Тачев влезе в публичното пространство като се оплака , че е бил пребит и обран от килъра Райко Райков и бореца Данаил Димитров. Причината била много скъп турски ятаган от 18 век, който атикварят пуснал за продажба в интернет. Димитров харесал ятагана. От тук натакък версиите на двамата се разминават. Тачев твърди, че е Димитров взел ятагана без да му плати и стотинка, а борецът е категоричен че са се разбрали за цената, но месец по-късно Тачев му е звъннал да го изнудва за още пари. В крайна сметка делата в съда са приключили без Тачев да успее да докаже, че е ограбен.