Няма място за пешеходци, заради паркинг на държавни служители, който е превзел тротоарите и от двете страни на улица в центъра на Пловдив. За проблема сигнализира пловдивчанинът Мариан Главчев, който живее в района и ежедневно се сблъсква с безумното паркиране. Става въпрос за улица „Стефка Николова“, която свързва площад Съединение с булевард „Марица“. Улицата е малка, но изключително натоварена и от там ежедневно минават стотици хора.

„На тази улица са щаба на Армията и Делови център „Новиз“, има офис на банка, лизингова компания, както и редица офиси, адвокатски кантори, нотариуси, ресторант и т.н. До тях е Археологически музей Пловдив. Кокетно, върху 100% от двата тротоара, са опънати едни мръсни канапи, които обозначават, че това е някакъв VIP паркинг на щаба на Армията “, възмущава се Главчев.

Пловдивчанинът апелира към въпросните институции поне да оставят свободен част от тротоарът, за да може да минават и пешеходците.

„Освободете поне единия тротоар за нас, данъкоплатците или поне една малка алейка (широка максимум метър), та да може поне майките с колички да могат да минават. И сложете поне едно цветно въже с флагчета - Европейска столица на културата 2019, че с това канапче, ще се изложим пред гостите…“, добавя още той.

Припомняме, че за проблема в района от TrafficNews.bg вече сме сигнализирали. Становище върху казсуса : „Кой има право да спира безплатно в района зад паметника на Съединението и по какъв ред?“ изрази пловдивският адвокат Михаил Екимджиев.

Подробности за това на кой са предоставени паркоместата и на какви законови наредби се основава това вижте повече тук:

Всички, които паркират в центъра, са равни, но някои са по-равни от другитеАдвокат Екимджиев пита общината защо военни и магистрати имат паркинги на публична общинска собственост