Най-коментираният проект в Пловдив – пробивът под Водната плата ще започне  на 29 септември. Днес зам.-кметът по строителството е подписал разрешението за строеж на обекта и така дейностите могат да започнат. Макар срокът за обжалване да е 10 дни, то от Община Пловдив може да го стартират 3 дни след изкарването на разрешението, ако няма възражения.

Една от първите дейности по обекта ще е премахването на кръговото кръстовище. Това означава, че направлението изток-запад по бул. „Марица – Юг” няма да е възможно, както и левите завои по нито едно от направленията.

Все още не е одобрена временната организация за движението, като се очаква почти през цялото изграждането на кръстовището на две нива едното платно на моста на Панаира да позволява двупосочно движение.

Днес е било подписано разрешението и за друг мащабен проект за 100 млн. лева, който  се движи от ВиК – Пловдив – за Южния обходен колектор. Той се очаква да създаде не по-малко проблеми с трафика в Пловдив. Първоначално от фирмата ще работи  от Коматевско шосе към ул. „Модър”, за да може да се освободи фронт на работа по пробива с „Царевец”.

След това обаче фирмите ще се прехвърлят към „Царевец” и „Александър Стамболийски”, които ще бъдат изцяло затворени за движение.

Повече за проектите и транспортната блокада:

На 29 септември - първа копка на Водната палата, вадят разрешително и за Южния обходен колекторПравят организация за движението за затваряне на улици и булеварди

Правят пробива под Водната палата година, ще се опитат да не спират движениетоОчаква се първа копка в края на септември

Идва невиждана транспортна блокада на Пловдив! Затварят 13 основни артерии в следващите 12 месецаКметът Здравко Димитров вече се извини за предстоящите тапи, свиква брифинг с дружествата