Централната избирателна комисия взе решения за съставите на Районните избирателни комисии в двата пловдивски многомандатни района – 16-ти 17-ти. След консултациите при областния управител Дани Каназирева имаше спорове относно секретарски места между политическите сили, поради това се наложи то ЦИК да вземат окончателното решение.

В Пловдив град председател на РИК е бившият главен юрист на Община Пловдив Илиян Иванов. Това са поредните избори, на които кадърът на ГЕРБ застава начело на районната комисия. 

Ето кои влизат в състава на комисиите:

Определиха съставите в Пловдив и областта, които ще правят изборитеЦИК излезе с решение за РИК в двата пловдивски многомандатни района

350 служители на общината разчистваха днес снега от автобусните спирки, подлезите, правят пътеки по тротоарите и пешеходна зона. Повече от 24 часа след обилните снеговалежи продължава и работата по обработката на вътрешнокварталните улици в града. 

Чистят снега от малките улички и пешеходните зони в ПловдивБлизо 350 служители на ОП"Чистота" ръчно разчистват бялата покривка

Още вчера кметът Здравко Димитров инспектира работата на фирмите и служителите, които отговарят за снегопочистването. Той ги поздрави за усилията и заяви, че е положен много труд за справяне с метеорологичната обстановка. Не на такова мнение обаче са от полицията. По-рано днес двете компании, които се грижат за разчистването на снега, се сдобиха с глоби. Проверките на униформените показаха, че не са почистени и някои от републиканските пътища в областта:

Зико хвали фирмите, отговарящи за снегопочистването, полицията пък ги глобиГлобяват и длъжностните лица, които са застрашили безопасността на движението

Снегът и влошените метеорологични условия през последните дни в Пловдив запълниха капацитета на Приютите за бездомници. В редакцията на TrafficNews постъпи сигнал за един от общинските приюти на територията на града, в който към този момент цялата леглова база е заета.

Запълването на капацитета, от своя страна, събудило друг проблем−недостигът на хранителни продукти. Официален пост от страницата на социалната услуга гласи, че възможността им да изхранват ползвателите е ограничена. Поради това те молят за съдействие и съпричастност.

Приют за бездомни в Пловдив в задънена улица, ресурсите им не стигат да дават по три храненияБюджетът им е орязан, задължението им да изхранват ползвателите - само веднъж на ден

Междувременно стана ясно, че Област Пловдив попада в ТОП 5 на черната класация за най-рискови пътни зони в България. Анализ на Института по пътна безопасност е идентифицирал риска от пътен травматизъм и съответно вероятност да настъпи смъртоносен инцидент на пътищата у нас. Кой води в черната статистика - вижте в линка:

Пловдив е в ТОП 5 на смъртоносни пътни участъци в БългарияИдентифицират черните точки

Случаи на Ковид-19 са регистрирани в още две училища и две детски градини в Пловдивска област за трите дни от 13 до 15 февруари. Според данни на РЗИ  заболелите са двама ученици, съответно е наложена карантина на 27 ученици, и 2 лица педагогически персонал. В детските заведения с положителни проби са дете и учителка, а под карантина са  31 деца и 4 души от персонала. За съответния период сред новозаразените са и двама лекари от извънболничната помощ.

Колко са случаите от областта за изминалия уикенд - вижте в материала:

Още две училища и две детски градини в Пловдивска област със случаи на COVID-19Трима са починали

Днес още 42 000 ученици от прогимназиален и гимназиален етап се върнаха в класните стаи. Близо 2900 паралелки в страната вече се обучават присъствено в резултат на вчерашната заповед на министъра на здравеопазването. За последните 4 дни у нас са пристигнали близо 60 000 дози, като до края на месец февруари се очакват още 240 000 дози, стана ясно още по време на работно съвещание в Министерски съвет днес. 

Борисов: Ваксината е нашето оръжие, трябва скоро да се връщаме към нормалния животOт днес още 42 000 ученици учат присъствено, само за месец с още 120 млн. лв. е подкрепен българският бизнес, беше докладвано на работно съвещание при премиера

В Пловдивско в училищата се върнаха около 2321 деца и тийнейджъри, а 1/3 от школата са решили да отворят врати от утре. Оказа се обаче, че интересът към антигенните тестове в областта е слаб. Под 20% от родителите на ученици в Пловдив са одобрили децата им да бъдат тествани за COVID-19. Предходната седмица Министерство на здравеопазването и МОН направиха пилотно анкетно допитване, с което да проверят нагласите на родители и ученици за провеждане на антигенни тестове сред децата в училищата. Идеята на здравните власти е да се засекат и изолират случаи, така че присъственото обучение да бъде все по-сигурно. 

Кои са най-добре заплатените сфери за работа в Пловдив и региона?Работещите с около 4000 по-малко спрямо декември 2019, средната заплата с ръст

Добре планиран сценарии и грешен адвокатски съвет. Така кметът на Калояново описа присъдата си за шофиране под влияние на кокаин. Припомняме, че Георгиев сам подписа споразумението с Районен съд и получи 8 месеца "лишаване от свобода" и 400 лв. глоба. Наказанието бе отложено с тригодишен изпитателен срок. 

Георги Георгиев се изправи днес пред Апелативен съд, с искане за възобновяване на процеса срещу него. Той се яви в залата без защитник. 

Кметът на Калояново за кокаина: Не взимам дрога, адвокатът ме подведе да подпиша споразумениеГеорги Георгиев заяви в съдебна зала, че са му били нарушени правата

Данъчната служителка Ренета Иванова, която бе хваната с 2 000 лева подкуп, призна всички повдигнати срещу нея обвинения. Това стана ясно преди минути по време на заседанието на Окръжен съд –Пловдив, след даване старт на процеса срещу нея. 60-годишната служителката на НАП беше арестувана на 24 февруари. Тя е началник на отдел „Обработка на плащания и задължения“ в приходната агенция. Жената бе задържана при акция на Икономическа полиция в момент на взимане на подкупа от 2 000 лв.

Осъдиха хванатата с подкуп данъчна в Пловдив, взела рушвет заради финансови проблемиЗащитата на бившата данъчна бе категорична, че ще обжалват съдебния акт

Ангелин, който публикува видеоклип, на който се вижда как малтретира кучето си, отива в затвора. Районният съд в Казанлък го осъди на 8 месеца "лишаване от свобода". 33-годишният мъж бе арестуван, след като качи в профила си редица свои снимки и няколко видеа, като обединяващото между тях е не просто нехуманното отношение към различни видове животни, а буквалното варварство и садизъм. 

На един от видеоклиповете, младежът от малцинството заравя куче с чакъл, а след това започва да го блъска жестоко и да го хвърля в камъните. Последва реакция на неправителствени организации, които се погрижиха за животинката. 

Присъда за садиста от Мъглиж, който се похвали в мрежата как изтезава кучето сиАнгелин ще прекара 8 месеца в затвора

Мъж получи глоба и забрана да посещава спортни мероприятия след скандал с полицията в Коматево. Запалянкото се опитал да посети мач, заедно с дъщеричката си, а преди него подложил с няколко питиета. На контролно-пропусквателния пункт обаче пловдивчанинът не бил допуснат, тъй като лъха силно на алкохол. След отказа от страна на униформените, запалянкото започнал да ругае полицаите, да отправя неприлични жестове, да ги обижда. Мъжът бил отведен в районното, където обаче продължил да буйства. Той дори се съблякъл и направил неприлично предложение на полицаите. 

Хулиган се съблече чисто гол в пловдивско районно, задържали го след пререкания с полицията в КоматевоПловдивчанинът не бил допуснат до клубната база на Ботев, тъй като лъха силно на алкохол

ПФК Локомотив Пловдив ще бъде удостоен с почетен знак на града, а ръководители, треньори, футболисти и служители – с почетна значка. Това ще стане на редовната сесия на Общински съвет, която ще се проведе утре. 

Признанието идва, след като "смърфовете" донесоха в Пловдив два трофея в рамките на една година - Купата на България и Суперкупата на страната.

Награждават Локомотив с почетен знак на ПловдивЦеремонията ще се състои утре по време на Общинския съвет

Общинският съвет ще прегласува решението за пускането на търг за продажбата на имот на Община Пловдив в морския курорт Лозенец. Предложението е входирано от зам.-кмета арх. Невена Балчева, а причината са две грешки в предишното решение.

Едната е, че адресът на имота е объркан, като в първото предложение е записано, че той се намира в Пловдив. Другата е, че цената записана словом е объркана. Въпреки че търгът ще се прегласува, от Община Пловдив са побързали да го обявят и вече тече сроказа подаване на оферти, който изтича на 22 февруари.  

Поправителен за търга за терена в Лозенец за почивна база на Община ПловдивОбщинският съвет прегласува решението за пускането на наддаването , той вече върви

Въпреки COVID-19 кризата, заплатите в Пловдивско са продължили са се увеличават. Това показват последните данни за заетостта и работните заплати на Националния статистически институт.

Най-голямо намаление на наетите е регистрирано в полузабранената към момента и икономическа дейност „Хотелиерство и ресторантьорство“ - с 21.9 %. Най-голямо увеличение на наетите се наблюдава в икономическите дейности „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения“. 

Ето кои са най-добре заплатените сектори към момента:

Кои са най-добре заплатените сфери за работа в Пловдив и региона?Работещите с около 4000 по-малко спрямо декември 2019, средната заплата с ръст