Общинският съвет ще прегласува решението за пускането на търг за продажбата на имот на Община Пловдив в морския курорт Лозенец. Предложението е входирано от зам.-кмета арх. Невена Балчева, а причината са две грешки в предишното решение.

Едната е, че адресът на имота е объркан, като в първото предложение е записано, че той се намира в Пловдив. Другата е, че цената записана словом е объркана. Въпреки че търгът ще се прегласува, от Община Пловдив са побързали да го обявят и вече тече сроказа подаване на оферти, който изтича на 22 февруари.   

Имотът е с площ от 1173 кв.м и се намира на улица „Крайморска” в курорта. Имотът е на Община Пловдив за създаването на почивна база, но през годините такава така и не е построена. Отреждането на терена е за ниско строителство до 10 метра, като това позволява вдигането на 3 етажа и направата на малък хотел.

Началната тръжна цена ще е на база на пазарната оценка от  254 660 лева според независим оценител. Условията за участие в търга са 20% депозит и стъпка за наддаване 3000 лева.

В момента върви и другия търг за продажба  на 235 кв.м на бул. „Найчо Цанов” 2. Той е на метри от кръстовището на Сточна гара, като доскоро на него имаше стара постройка. През лятото тя бе съборена, като след това бе заличена и от кадастъра. Имотът е с отреждане за ниско строителство – до 10 метра. Началната цена е 134 600 лева, депозитът за участие ще е 30%, а стъпката за наддаване – 3000 лева.

Община Пловдив продава 1173 кв.м в супер центъра на Лозенец за поне 254 хил. леваТъргът ще се проведе за имота, който е за почивна станция на МБАЛ „Св. Мина”