Централната избирателна комисия взе решения за съставите на Районните избирателни комисии в двата пловдивски многомандатни района – 16-ти 17-ти. След консултациите при областния управител Дани Каназирева имаше спорове относно секретарски места между политическите сили, поради това се наложи то ЦИК да вземат окончателното решение.

В Пловдив град председател на РИК е бившият главен юрист на Община Пловдив Илиян Иванов. Това са поредните избори, на които кадърът на ГЕРБ застава начело на районната комисия.

Зам.-председатели са Радина Петрова от квотата на ДПС и Александър Пецов от Обединени патриоти. Секретар е Манка Бабаджанова от БСП. Сред 15-те членове на РИК в 16-ти МИР е бившият кмет на район „Източен”, а сега зам.-директор на „Градини и паркове” Николай Чунчуков.

В Пловдивска област начело на Районната избирателна комисия застава юристът Дарина Тодорова от квотата на ГЕРБ. Тя бе и на последните избори председател на 17-ти МИР, а на последния местен вот бе и председател на ОИК в Пловдив. Секретар е Ферад Мурад от ДПС, а зам.-председатели са Енчо Захариев от БСП и Стефан Паров от Обединени патриоти.