Ангелин от село Мъглиж, който публикува видеоклип, на който се вижда как малтретира кучето си, получи присъда. Районният съд в Казанлък го осъди на 8 месеца "лишаване от свобода". Припомняме, че 33-годишният мъж бе арестуван в края на 2019 година, след като качи в профила си редица свои снимки и няколко видеа, като обединяващото между тях е не просто нехуманното отношение към различни видове животни, а буквалното варварство и садизъм. 

На един от видеоклиповете, младежът от малцинството заравя куче с чакъл, а след това започва да го блъска жестоко и да го хвърля в камъните. 

Младият мъж е признат за виновен за това, че в двора на селскостопанска кооперация, е проявил е жестокост към гръбначно животно, което подхвърлял в купчини със слънчоглед и пшеница, заравял го в тях, сипвал му в устата от слънчогледа, след което качил в социалните мрежи видеоклип и направил неограничен брой потребители свидетели на извършеното.

Видеото буквално взриви социалните мрежи, а от фондацията "Animal Hope" подадоха сигнал до Районната прокуратура. 

"Четири лапи": Садистът от Мъглиж трябва да лежи в затвора, осъждан е и предиДоказването на престъплението ще бъде изключително трудно, коментира Явор Гечев пред TrafficNews