Дойде ред снегът от малките улици в Пловдив да бъде почистен. Към този момента близо 350 служители ръчно разчистват снега от автобусните спирки, подлезите, правят пътеки по тротоарите и пешеходна зона, предават от Общинското предприятие.

Работата днес продължава по вътрешнокварталните улици. Поради паркираните автомобили по много от тях достъпът на снегопочистващата техника вчера беше ограничен, вследствие на което се образуваха „коловози“, казват оттам.

 „Приоритетно те обработват 410 автобусни спирки, стълбите на пешеходните подлези, тротоарите около детските и учебните заведения, поликлиниките, болницте и другите обществени институции, а след това – и вътрешнокварталните улици“, коментира директорът на общинското предприятие Димитър Георгиев.

По техни данни до 03:00 часа през нощта 25 машини продължили да обработват със сол и калциев дихлорид всички пътни артерии в Пловдив.

Междувременно започна събиране на почистената снежна маса и извозването ѝ към специализираното депо, което се намира в покрайнините на район „Тракия“.

Директорът на „Чистота“ призовава шофьорите да се движат със съобразена скорост и да не паркират на места, където биха затруднили другите участници в движението, както и специализираната снегопочистваща техника.

Напомнят още, че почистването пред жилищните сгради, офиси и други частни обекти е задължение на собствениците или наемателите.