Руският милиардер Антон Зингаревич замразява преговорите за придобиване на мажоритарния пакет от акции на ФК "Ботев Пловдив". Причината е действия на членове на УС на футболния клуб, които са в разрез с предварителните договорки. Руснакът благодари на финовете и бизнеса за цялата подкрепа и съвместни действия, които до този момент са предприети.

Вижте позицията на Зингаревич: 

Зингаревич замрязява преговорите за Ботев заради действия зад гърба муМилиардерът благодари на феновете и бизнеса за подкрепата

От Сдружение ПФК Ботев пък заявиха, че са останали изненадани от новината. Оттам бяха категорични, че са се съгласили и на четирите условия, поставени от милиардера. 

Сдружение Ботев с официална позиция след декларацията на ЗингаревичИзненадани сме от изявлението от името на г-н Зингаревич, заявиха от Сдружението

1615 са новите случаи на заразни с коронавирус у нас при направени 6945 теста за последното денонощие, сочат данните на Единния информационен портал.

Антигенните тестове вече са приравнени с PCR методиката. 5242 са изследваните с PCR, а 1703 – с антигенни тестове. Положителните проби съответно са 1372 и 243, или 23% от всички. 

1615 нови случая на заразени с COVID-19 у нас, 99 са починалиИзлекуваните за последното денонощие са 1375

По време на извънреден брифинг днес премиерът заяви, че в страната вече няма области в червената зона. Излекуваните пациенти за изминалите 7 дни са 16 000, като за последните 4 дни са 8500, а заболелите са почти наполовина по-малко в сравнение с излекуваните.

Борисов: Противоепидемичните мерки дават резултат и вече няма области в червената зонаВаксинацията срещу COVID-19 започва на 27 декември

А до март месец се очаква у нас да пристигнат още одобрени ваксини срещу коронавируса. На 26 декември се очаква първото количество от ваксините на Пфайзер от близо 10 000 дози да бъде доставено в страната. Очаква се до края на януари 100 дози от ваксината ще бъдат у нас и трябва да бъдат ваксинирани 50 000 българи. 

 

През март ще имаме 3 или 4 одобрени ваксиниДо 6 януари се очаква одобрение на ваксинатана Модерна, съобщи Богдан Кирилов , директор на Изпълнителната агенция по лекарствата.

Кючеци отново разтресоха пловдивския квартал Столипиново. На улица "Елба" чествали появата на новородено бебе, а десетки жители танцували и пирували, напук на всички противоепидемични мерки и заповеди за ограничаване на пандемията. Появата на няколко патрула от Шесто районно обаче сложили край на веселбата. 

Кючеци в чест на бебе се вихрят в Столипиново, полицията ги разгониПразнуващите на улица "Елба" показват с гордост лайфове в социалните мрежи

Първият ден от празниците не мина без инциденти. Верижна катастрофа между пет автомобила блокира пътя край Нареченски бани. При инцидента има и пострадал - 38-годишен мъж, който е откаран за прегледи в пловдивска болница. 

Мелето с 5 автомобила край Пловдив - заради неправилно изпреварванеИма пострадал при инцидента

Социалното предприятие за хора с увреждания в Пловдив спечели поредната си награда, този път от Министерството на труда и социалната политика. Почетният приз за II-ро място в конкурса "Годишна национална награда за социална иновация в подкрепа на социалната икономика 2020" беше връчен на директорката на общинското предприятие Ванина Костадинова на специална церемония от министър Деница Сачева.

Социалното предприятие за хора с увреждания на Община Пловдив с поредно признаниеПочетният приз за II-ро място е в конкурса "Годишна национална награда за социална иновация в подкрепа на социалната икономика 2020"

Автоинструктори от Пловдив настояват незабавно да се премине към дистанционно електронно обучение, за което вече има осигурени платформи. В момента обучението в школите протича присъствено, въпреки че има условия то да се провежда онлайн:

Автоинструктори от Пловдив настояват за дистанционно електронно обучениеЗа да отговори на всички противоепидемични изисквания, автошкола е намалила броя на курсистите в клас с около 60%

В навечерието на най-смирените християнски празници, три сестри от Родопите разказват спомените си за Бъдни Вечер, Коледа, Нова година и Сурвак.

Катерина, Ветка и Дочка са родени в християнско семейство. Като деца живели в малко селце в покрайнините на Родопи. Пред репортера ни Соня Желязкова те разказват за автентичните традиции, характерни за края на месец декември, които преди години са събирали цялото семейство около вярата.

Забравените български традиции - три сестри от Родопите разказват спомени за отминалите временаПразниците тогава бяха по-истински, по-чисти, споделят те

Традициите държат семейството сплотено, а нашият български фолклор е успял да се съхрани благодарение на силната вяра на българина. 

В навечерието на Коледа Невена Вранчева ви среща с музикантско семейство, което прекарва голяма част от живота си в пловдивското село Марково, а целият си съзнателен живот посвещава на българската народна музика.

Млада пловдивчанка, закърмена с фолклора, сбъдна американската си мечтаНели Николова започна като детето на Ансамбъл Тракия и стигна до Шанел и Армани

Пловдивчани предприеха нова инвазия по хипермаркетите в навечерието на празниците. Някои от хората пазаруваха така, все едно идва краят на света. Пред всички магазини имаше полицейски патрули, но униформените трудно могат да смогнат на търговския устрем, който тази година избухна като бомба със закъснител.

Въпреки предупрежденията, пловдивчани с нова масова атака по хипермаркетитеПаркингите са пълни, вместо да се радват на хубавия ден, десетки взеха магазините на абордаж

А други се отдадоха на разходки и дори се "самообслужиха" по масите на затворените заведения в Капана. Главната улица се пръскаше по шевовете, а опашки имаше пред много от магазините.  

Пловдивчани окупираха Главната, насядаха по масите на неработещите заведенияЖивотът под тепетата кипи и извън хипермаркетите