Руският милиардер Антон Зингаревич изпрати позиция чрез официалния сайт на Ботев Пловдив, в която съобщава, че на този етап замразява преговорите за придобиване на мажоритарния пакет от акции. Причината е действия на членове на УС на футболния клуб, които са в разрез с предварителните договорки. Руснакът благодари на финовете и бизнеса за цялата подкрепа и съвместни действия, които до този момент са предприети.

Ето цялата позиция на Зингаревич:

1. Благодарим на община Пловдив за пълното разбиране и оказано съдействие относно цялостната информация за бъдещото изграждане на стадион "Христо Ботев". Както и за неговото евентуално управление с грижата на добри стопани.

2. Благодарим на всички фирми, с които проведохме разговори и тяхната готовност да сключим бъдещи рекламни договори.

3. Благодарим и на хората, които бяха с нас през цялото това време - искрени и честни, и ни оказаха пълно съдействие по всички въпроси, водени единствено от любовта си към Ботев.

4. Искаме да благодарим и на всички фенове и фенски организации, които изразиха своята подкрепа за нашето бъдещо управление.

За да се добие мажоритарният пакет акции от ПФК Ботев Пловдив, в продължение на близо 4 месеца ние изградихме нашата мрежа от специалисти, включващи финансисти, юристи, спортни анализатори, като искахме да бъдем максимално информирани с реалната обстановка във футболния клуб.

Останахме изключително доволни след решението на членовете на УС на Сдружение Ботев Пловдив за това, че повече от 80% са ни подкрепили в нашето намерение и желание да инвестираме в ПФК Ботев Пловдив.

Държим да отбележим, че в последните дни членове на борда на УС на Сдружение Ботев предприеха действия, несъгласувани с нас и против нашия имидж. А именно:

- Пращане на имейли на адреси, нямащи нищо общо с моята дейност, целящи неетичен начин за водене на бизнес преговори.

- Пускане на информация пред медиите относно назначаване на хора в бъдещия борд на директорите.

- Не професионалното поведение на член от УС на Сдружение Ботев Пловдив, позволяващ си да пише и дава предложения в разрез с нашите разговори на нашия екип от юристи

- Днес за пореден път получихме официален имейл от УС на Сдружение Ботев Пловдив със съответните изисквания, като една от тях е отново за придобиване на 10% от акциите, което предполагам е продиктувано от желанието на самите членове, съгласувано с техните финансисти и юристи.

Пишем това обръщение до всички привърженици и симпатизанти на ПФК Ботев Пловдив водени от позицията си да има яснота и прозрачност относно водените преговори.

Категорично заявяваме, че към този момент, получавайки това отношение, ние сме поставени в позиция да замразим бъдещите си преговори за придобиване на мажоритарния пакет акции и инвестиции в ПФК Ботев Пловдив.

Пожелаваме весели и светли празници на всички ботевисти.

С уважение,

Антон Зингаревич