Автошколите водят присъствено обучение в класни стаи въпреки въведените строги ограничения в страната. Автоинструктори от Пловдив обаче настояват незабавно да се премине към дистанционно електронно обучение, за което вече има осигурени платформи.

Часовете преминават при постоянно проветряване въпреки ниските температури. За да отговори на всички противоепидемични изисквания, автошколата е намалила броя на курсистите в клас с около 60%. Но страхът от заразяване остава, предава бТВ. 

„Хората ни ги е страх да присъстват в затворено помещение. Работим при отворени прозорци при външна температура 8 градуса“, заяви Трифон Кацаров, управител на автошкола.

Курсисти и преподаватели искат да преминат към онлайн обучение, но засега нямат право. „Не виждам къде е логиката – по една и съща наредба да работим с училищата, училищата да могат онлайн, а ние да не можем!?“, допълни Кацаров.

Според автошколите трите квадратни метра на курсист не са гаранция за безопасност. Много от преподавателите вече са били заразени с COVID-19.