Опашки за книги, храна и подаръци се извиха на Главната улица в Пловдив. Студът и върлуващият вирус продължават да не смущават пловдивчани. Напротив - стотици решиха да излязат от домовете си, за да съберат жизненоважния витамин Д, или пък да наваксат с коледния пазар. Главната улица и днес се пръскаше по шевовете. 

Както вече съобщихме, тази сутрин пловдивчани предприеха поредната масова атака на хипермаркетите. Паркингите и магазините бяха пълни, а някои от хората пазаруват така все едно идва краят на света. Пред всички магазини има полицейски патрули, но униформените трудно могат търговския устрем, който тази година избухна като бомба със закъснител.

По всичко личи обаче, че животът под тепетата е на пълни обороти и извън хипермаркетите. Младежи окупираха дори масите пред заведенията в "Капана". Кафенета и ресторанти остават затворени, но пък пловдивчани са готови да се "самообслужат" от най-близкия нон-стоп. През целия ден центъра се пръскаше по шевовете, а мнозина бяха насядали край Копчетата или до Пеещите фонтани. 

Различна бе обстановката в района на Гребната база, където хора почти нямаше. Единици бяха решили да се насладят на тишината и спокойствието в парк "Отдих и култура".

Въпреки предупрежденията, пловдивчани с нова масова атака по хипермаркетитеПаркингите са пълни, вместо да се радват на хубавия ден, десетки взеха магазините на абордаж