Макар, че днес сутринта министърът на здравеопазването съобщи с оптимизъм, че ще ограниченията дават резултат и броят на заразените макар и бавно, намалява, то предвид масовите струпвания на хора по магазините през последните дни, не е ясно дали след 20 дни , резултатите ще са все така оптимистични. Днес е последната атака на хипермаркетите и някои от хората пазаруват така все едно идва краят на света. Пред всички магазини има полицейски патрули, но униформените трудно могат търговския устрем, който тази година избухна като бомба със закъснител

Паркингите пред хипермаркетите са пълни, видя репортер на TrafficNews. В ритейл парка на бул. "България няма нито едно свободно място. Но в Лидъл всичко е спокойно. Не така изглеждат нещата в Лекси. В района няма и половин свободно парко място, а вътре на всички каси се вият опашки. През магазина има полицейски автомобил, но опашка пред самият магазин няма. 

Навалица има в Метро и в Кауфланд, твърдят очевидци.

За съжаление далеч по-малко пловдивчани предхочетоха разходка по Гребната или в градските паркове въпреки хубавото време и високите температури.