Пловдив отново става столица на кинологията. Над 500 кучета ще дефилират за двата дни на националните изложби за породисти кучета “Plovdiv CUP” 2017 на 23 и 24 Септември на игрище номер 5 на Гребната база.

Журито за пръв път е с международен състав – съдии от Нова Зеландия, Малайзия, Китай и Сърбия ще оценят над 60 различни породи кучета от над 10 различни държави: България, Сърбия, Македония, Румъния, Гърция, Италия, Франция и др.

Както винаги, освен за чистокръвните четириноги, Пловдивско киноложко дружество се е нагърбило и с огромен на брой и отговорност обществени задължения. По време на изложбите, доброволци от общинския приют за безстопанствени кучета  ще покажат и предложат на всеки желаещ любимец за осиновяване. Новоучредената организация за спасяване и намиране на дом на четириноги „Спаси живот” ще направи благотворителен база.

Благотворителен базар ще направят и организаторите на „Паралелен свят” и децата, организиращи работилници за деца, страдащи от аутизъм.

Ръка се подава и на отделението за онкоболни деца към  болница „Св. Георги“ в Пловдив, за които ще се събират дарения в специално подготвена кутия.

Съпътстващата програма също предлага отлични забавления. За пръв път ще има демонстрация на пет от водещите груумъра (коафьори на кучета), които ще покажат своите умения и ще разкрият някои от тайните на своя занаят. Ще има демонстрации на „Български Аджилити Клуб”, танци с кучета, показна демонстрация на служебно обучени четириноги служители. Към изложбите ще има и богата музикална програма.