Днес е свидна дата! 6-ти септември топли сърца и души на целокупния български народ, но най-тържествено настроение обзема пловдивчани, чийто град днес празнува. Отбелязва своето място в картата на Република България, празнува "заедността" на всички българи. 

Затова когато днес репортер на TrafficNews.bg мина по пловдивския булевард "България", бе запленен от трибагреник, украсяващ жилищен блок. Величественото българско знаме се разпростира на повече от 5 етажа, като общата му дължина е над 10 метра. 

Стана ни свидно и мило! Едни пловдивчани, наследници на духа на дедите ни революционери, идеалисти, самопожертвувателни дейци за българското, демонстрират своята гордост, принадлежност и историческа памет чрез багрите на флага ни, събрал тонове на бялото (чистотата на идеите), зеленото (живителната сила на природата) и червеното (кръвта на свободолюбието).

Ето защо ви предлагаме фотоса, увековечаващ прекрасния български жест. Публикуваме снимката като мемориал на българския дух по повод светлия празник, като апотеоз на всичко що ни обединява - знамето на България е една от тези светини, пред които всички се чувстваме едно!