Служители на общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“ премахват металните огради, отделящи двете платна на бул. „Мария Луиза“, видя репортер на TrafficNews.bg

Оградите, които традиционно са скрити от красиво разцъфнали рози през топлите месеци, днес бяха почти премахнати, а утре ще бъдат демонтирана и останалата част от тях. След ремонт те ще бъдат подменени. 

Премахването се налага, тъй като носещите елементи, които са разположени в почвата, са корозирали от постоянната влага. И тъй като повечето железни колчета са изгнили, оградните пана едвам се държат и представляват непосредствена опасност за движещите се автомобили по трасето.  

Премахването не е за постоянно. След реновиране на компрометираните звена, оградата отново ще бъде монтирана.

Във връзка със сигурността и безопасността на движението подмяната и укрепването на инфраструктурата там е напълно необходима, коментира за TrafficNews.bg кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Припомняме, че подобни действия бяха предприети в началото на годината и по бул. „Шести Септември“. Тогава оградите там бяха премахнати, корозиралите части бяха подновени с нови, здрави връзки, а след това съоръженията бяха върнати по местата си.