Изпепеляваща любов, започнала със сайт за запознанства и църковен брак, приключи с побоища, полиция и съд. Историята е на Иван Димов и Гергана Стоянова от Пловдив, а със случая им са се заели специалистите от фондация "Джендър алтернативи".
Срещу насилника вече имало издадена ограничителна заповед и той нямал правото да доближава бившата си половинка, съобщи Рада Еленкова- Рашева от фондацията.

Жертвата на 52 години се запознала с партньора си половин година по-рано в сайт за запознанства. Мъжът бил с цели 10 години по-млад от нея, но искрата между двамата пламнала. Започнали да си пишат в продължение на 3 месеца, след което заживели заедно. Иван запознал Гергана с родителите си и няколко месеца по-късно двамата сключили църковен брак.

През краткото време, в което живеели заедно, жената давала парите за храната и ги издържала. Не след дълго обаче тя разбрала, че Иван е бил осъждан, като наказанието му е било "пробация". Това се случило, защото след брака им мъжът започнал да й крещи и да показва агресия.

В същото време, когато я водел при родителите си, той бил кротък и не си позволявал избухвания. Но пък баща му започнал да я напада словесно, като й казва, че тя му била отнела сина. Вместо да я защити, Иван също се настроил срещу нея. Когато били сами в дома си, той си намирал причини да се скара с нея и да я бие. Мъжът започнал да пие всяка вечер и да шофира пиян. Гергана се опитвала да го спира, но вместо благодарност, получила юмруци.

В една зимна вечер при поредния скандал я хванал, съборил я на леглото, където я притискал силно надолу в областта на гърдите. На другия ден Гергана била в синини, а насилникът й се извинил и обещал повече да не прави така.

Месец след този инцидент отишли при родителите му в село до Пловдив. Гергана си взела отпуск, за да отиде там да им помага. Пред нея обаче Иван започнал да флиртува с друга жена, поради което на връщане той и Гергана се скарали. Започнали да спят в отделни стаи, но и това не предотвратило агресията. Иван се напивал, влизал в спалнята й, хващал я и я блъскал в земята, след което й удрял главата в печката. Всичко било в кръв, но това не спряло насилника. Той започнал по цели нощи да си пише с други жени в нета и да тормози непрекъснато Гергана.

Стигнало се до там, че той се опитал да счупи пръстите на едната й ръка, да извива китката й. Излизал навън, напивал се, а когато се приберял посред нощ, я хващал за гушата и почвал да я души, разказва зловещата история "Монитор".

В поредната безсънна нощ, когато Иван отново е пиян, й крещял за климатика. Искал да го сваля от стената, защото той бил дал пари за инвертора. Тя станала и отишла до банята, а Иван вървял след нея, хванал я и я блъснал в стената. Когато Гергана влязла в банята, той я заключил вътре. Жената се развикала за помощ и съседи се обадили в полицията.

Полицаите насочили жертвата към Консултативния център за превенция на домашното насилие на фондация "Джендър алтернативи" – гр. Пловдив, откъдето й оказват психологическа и юридическа помощ.