Приблизително 300 нови информационни табели ще се появят по улиците на Пловдив през идните месеци. Община Пловдив е пуснала обществена поръчка за тяхната изработка, доставка и монтаж. 

Новите указващи табели ще бъдат стилово издържани с тези, които бяха поставени в края на миналата година на около 26 улици, носещи името на велики личности и събития, както и с табелите в Стария град. 

Те съдържат кратка информация на български и английски език за делата и значимостта на съответната историческа фигура или обстоятелство, чието име носи улицата. 

Все още няма яснота кои ще бъдат улиците, на които ще бъдат поставени новите табели. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 50 000 лева с ДДС.

Припомняме, че при първата фаза от подмяната с двуезични табели се сдобиха ул. „Найден Геров“, „Божидар Здравков“, „Константин Фотинов“, „Цанко Церковски“, „Ангел Букорещлиев“, „Цанко Дюстабанов“, „Кръстьо Пастухов“, „Авксентий Велешки“, „Иван Вазов“ и „Гладстон“.

Тогава от общественото предприятие по „Организация и контрол на транспорта“ обясниха, че с приоритет ще бъдат емблематичните места в центъра на Пловдив, които се посещават от най-много хора.

Предвижда се, че новите 300 броя ще бъдат разположени по централни улици и булеварди в града под тепетата.