Румен Иванов е пилотът, който тази сутрин загина при авиоинцидент в землището на село Юлиево, община Мъглиж.

Сигналът за тежкия инцидент е получен около №8:30 часа днес, като на този етап точните обстоятелства не са ясни.

Към момента се съобщава, че пилотът е изпълнявал селскостопански полет с мотоделтапланера си, като малко след излитане двигателят е отказал.

При опит за аварийно кацане колесникът е закачил дърво и е последвало преобръщане с фатален изход.

Румен Иванов е един от най-опитните делтапланеристи у нас, инструктор и проектант на леки летателни средства.

Националната следствена служба е започнала работа на мястото на инцидента. В момента се извършват огледи на местопроизшествието, както и разпити на свидетели и очевидци.

Това е пореден инцидент в леката авиация у нас. В неделя мъж и жена загинаха, след като самолетът им падна край Ихтиман. На място бяха открити обгорелите тела на пилота Иван Костадинов и летялата с него Вяра Лозанова.

На 20 април тази година в самолетна катастрофа край пловдивското село Оризари загинаха двама души. Трагедията се случи отново с малък самолет. Загинаха 45-годишният Стефан Василски, който е собственик на авиоклуб в Белозем, откъдето е излетял самолета и 18-годишният Виктор Аламански, който се учил да пилотира.

На 2 април 49-годишният Георги Бошнаков и семейството му загинаха при падането на самолет „Чесна” на 80 км от Скопие, Северна Македония. Мъжът е управлявал машината, а на борда са били съпругата му Калина Корнажева - Бошнакова и дъщерите им Гергана и Биляна, на 14 и 18 години. Самолетът е летял от Охрид за София.

Пореден пилот загуби живота си. Инцидентът е станал край МъглижЗагиналият мъж е изключително опитен