Битката за паркоместа в столичния ж.к. "Студентски град" приема нови измерения. Жена намери колата си обърната по таван, защото била спряна пред популярно заведение в квартала.

За случката разказа самата потърпевша във Facebook групата "Забелязано в София". Жената била събудена в нощта на 18 срещу 19 май с новината, че автомобилът й "Пежо" е бил обърнат по таван.

"Колата ми стои паркирана на едно и също място от 1 месец (нещо незаконно?), без да е в нарушение, без да има знак, че паркирането е забранено", обяснява в публикацията си потърпевшата. Автомобилът обаче се намирал пред популярно заведение в "Студентски град", където паркоместата били регулирани с нещо като неписан закон.

Появил се и евентуалният извършител на хулиганската проява - мъж с бяла риза, който по думите на жената бил доста подпийнал и потърсил сметка на собственичката на автомобила, без да има право на това. Последвала размяна на реплики..

Маж: Ти защо паркираш тук? Заемаш паркомясто!

Жена: На кого е паркомястото? Някой си го е купил?

Мъж: Ей там по-надолу има паркинг, тук не може да се паркира!

Жена: Господине, полицаите не ми правят забележка за паркирането, вие ми правите забележка...

На място присъствал служител на реда, който се опитал да потуши появилото се напрежение.

Потърпевшата жена разказва, че мъжът с бялата риза отрекъл той да е обърнал колата по таван и дори обвинил агитка на "Левски" за деянието.

"Вижте, не ми е за колата. Да, тя имаше огромна сантиментална стойност за мен. Да, тя вече няма да съществува заради едни пияни ЧИЧКОВЦИ, които си помислиха, че разпределят паркоместата в "Студентски град". Не ми е за финансовите загуби и щети. Повече ми пука за злобата на тези хора, за лошото, което е в тях, за това че си мислят че ще останат безнаказани (искрено се надявам да не е така), за това че НЯКОЙ СИ си мисли, че има власт и може да се разпорежда с чужда собственост!", написа още потребителката във Facebook.

В действителност битката за паркоместа в столичния квартал е голяма, а шофьорите измислят все по-креативни начини да се справят с проблема.

"Студентски град" е място, на което важи Законът на джунглата, а изглежда принципът: "Който превари, той завари" вече не е достатъчен и е много възможно да намериш автомобила си по таван, защото си нарушил нечия изкривена представа за "Фън Шуй" (или по-скоро удобство).