Локомотивът на пътническия влак Ямбол - Бургас се запали край "Лукойл Нефтохим" във вторник сутринта. Няма пострадали пътници. 

Във влака пътували 150 човека. Димящият локомотив беше отделен от композицията. От БДЖ заявиха, че причина за задимяването е запушен подкошен вентилатор на локомотива.

По неофициална информация сигналът към 112 е бил подаден от началника на влака, предава Нова тв. Малко по-късно друг локомотив е изтеглил авариралата композиция към гара Бургас.

„Тръгнахме от спирката на завода и след десетина метра влакът спря. Казаха, че машината пуши, свалиха ни, изчакахме, дойдоха пожарникари, линейка. На една жена й стана лошо”, разказа пътничката Нели Стойнова.

„Имало е искра от електрическата система и се е самозапалило разлято масло. Пътниците бяха отведени на необходимото разстояние”, заяви ръководителят движение на гара "Дружба" Валентин Русинов.

Движението по линията Ямбол-Бургас беше възстановено преди обяд. Закъснения на влакове няма

Локомотивът е откаран в железопътното депо на гара Бургас, където трябва да бъде извършен оглед, за да се установи точната причина за инцидента.