Мъж ръси отрова в столичния квартал "Оборище" и само за последнитеа 24 часа вече има три умрели кучета, алармираха пред TrafficNews  стопани на домашни любимци. Според тях заподозрян за подлото деяние е пенсионер, който живее на улица "Черковна". Някои смятат, че той има психически проблеми.   

"Целият квартал знае вече, че е въпросният мъж. Ходи с жълта жилетка и непрекъснато избива животни", възмущават се столичани.

Те са алармирали полицията и общината с молба да се прегледат записите от охранителните камери в района. "Лошото е, че ако  е психично болен, няма да могат нищо да му направят", обсъждат в социалните мрежи притежаели на кучета. 

"Ако има доказателства, че е въпросният господин, би трябвало да има последствия за него. Не може и не би трябвало да го оставят да ходи да трови наред. Освидетелстван или не, в случая е опасен за околните и си има заведения за такива", категорични са жителите.

Бележки с предупреждения "Задължително мийте лапите на животните след разходка" са разлепени по стълбове и дървета в района.

Разпръскването на отрова накара столичани отново да запитат кога ще заработи зоополицията, която трябва да отговаря за подобни случаи. 

"Функциониращ закон трябва, а не само на хартия, полиция, огромни глоби, наказания, затвори и ще се спре с това", пишат още граждани.

"Оборище" е един от най-елитните столични квартали, където в годините на соца живее червената аристокрация. На едноименната улица се намира и Чапрашиковата къща, обитавана от самия Тодор Живков. Както TrafficNews вече написа, уникалната сграда е обявена за продан от частен съдия-изпълнител за 11 358 820 лева.

В момента в квартала също живеят знаменитости. В кооперацията с адрес "Оборище" 33 е апартаментът на певицата Лили Иванова.