Красиви ученички се излагат с кражби на сокчета от 0,75 лева и пуканки за фурна от 1 лев. Кражбите са дребни, но са достатъчни, за да вбеси собственици на търговски обекти, тъй като са ежедневие, а полицията не взема мерки, тъй като стойността е малка. Момичетата, които са модерно облечени, с нищо не будят съмнение, че може да посегнат на стоки от щанда, без да си ги платят.

Собствениците на магазина, разположен в блок 1 в ж.к. Славейков предоставиха запис от видеокамери, на който се вижда как едното от момичетата пъхва в чантата си стока, а другото с гръб прикрива действията си.Ученичките преминават съвсем спокойно през касата, без изобщо да се спрат Това се случва ежедневно, не само в нашия магазин, а във всички. Търговците търпят големи загуби от подобни действия. Такива хора е добре да бъдат показвани на обществеността. Публичността и срамът, ако чувстват такъв, е добро наказание за тях. Ако има хора, които ги разпознаят, молим да пишат за имена и ние ще ги предадем на полицията”, зоват от магазин „Фамилия” в ж.к. „Славейков”.

В някои от магазините  в жилищния комплекс дори въведоха практика да показват на вратите си разпечатки от поредните кражби, извършени в търговския обект. Според много от собствениците именно това ще има много по-голям ефект за назидание.

 

TrafficNews.bg