Хиляди граждани на столицата бяха събудени в късните часове на изминалата нощ заради силната гръмотевична буря, разразила се в София. Поройният дъжд се превърна в постоянно явление това лято, а след подобен обилен валеж, често сме свикнали да виждаме и наводнения.

Пореден случай на наводнен след пороен дъжд подлез в столицата. Кадри в социалните мрежи показват как подлезът до Софийския университет “Св. Климент Охридски” е залят след силния дъжд снощи. Водата в един от ключовите столични подлези, през който ежедневно преминават хиляди хора, стига до глезените.

Не съвсем изненадващо обаче под публикацията във Facebook групата “Забелязано в София” се разрази познатата до болка дискусия между кореняк софиянци и хора от провинцията. Авторът на видеото беше заклеймен като “селянин”, който само се оплаква от “неудобствата в столицата”, а подобни думи не се срещнаха от един или двама потребители. Нападки по адрес на Столичната община също не липсваха, но естествено се намериха и защитници.

“Ако си мислите, че при такъв порой в други държави е различно, много се лъжете. Не се получава само, ако станцията е на голяма дълбочина, които са рядкост”, написа потребител в мрежата.

Утре ще има "Следваща спирка: остров Макао"

Posted by Sunny Vassinskiy on Sunday, June 23, 2019