Почти 60 сигнала са постъпили в пловдивската дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" след вчерашните обилни валежи. Дори към настоящия момент в пожарната продължава да постъпва информация за паднали клони и наводнени домове. 

Около половината от подадените сигнали се касаят за наводнени мазета, но нито един от тях не е на територията на града. Най-много са случаите в Стамболийски, Хисаря и Карлово. Падналите клони преобладават на територията на областния град. Поне пет от тях са се стоварили върху автомобили.

Три коли са били затиснати от клон на улица "Граф Игнатиев". Другите сигнали са от улиците "Екзарх Йосиф", "Стоян Минайловски" и "Хан Аспарух". По-рано днес подобно произшествие е станало и на улица "Иван Вазов". В момента пожарникари режат част от падналите клони, за да освободят пострадалите превозни средства.

Паднали дървета в центъра на Пловдив смазаха десетки коли!Мощната буря под тепетата нанесе щети по сгради и междублокови пространства

 

Дърво се е стоварило на пътя непосредствено до детската градина на ул. "Леонардо да Винчи", предаде репортер на TrafficNews.bg. 

Припомняме, че снощната буря в Пловдив отнесе и покрива на жилищна коооперация на ул. "Павликенска" 4. Два екипа на пожарната се заеха да премахват отломките от покрива. Евакуирани бяха 8 семейства.

"Така бучеше бурята, че дори не чух как е паднал покривът. Излязох на терасата и просто видях, че го няма", разказа момче от кооперацията пред наш репортер.

За 15 минути в най-големия дъжд са пристигнали огнеборците и бързо са извели хората. Няма пострадали.

Бурята в Пловдив отнесе покрива на кооперация! Всички са евакуираниДва екипа на пожарната са пристигнали в най-големия дъжд и са извели хората