„Това събитие, заедно с водещата, заедно с минералната вода, е в рамките на проекта, който изпълняваме по „Региони в растеж”. Казвам го понеже имахме питане от общински съветници преди няколко сесии, което показва тотално неразбиране на това как функционират структурните фондове на Европейския съюз.

Неразделна част е изискването за показване  на публичност, не просто да пием вода или да ядем питка, а за да може  на българските граждани да се разкаже за европейската солидарност – това е целта на цялото финансиране за пресконференции, рекламни материали по проектите и други”, каза Иван Тотев на днешната първа копка на ЦДГ „Снежанка”, която се прави по „Региони в растеж”. Той отговори задочно на Дани Каназирева, която възрази срещу „разходите по публичност” на проекта, като тя изрази, че това са разхищения на средства.   На днешната първа копка имаше водеща, минерална вода, вино, фалшки, елки, термоси и други рекламни материали.

Обновяват стара детска градина в Пловдив – правят басейн, спортна зала и зеленчукова градинаРемонтират ЦДГ „Снежанка” със средства по „Региони в растеж, готова е до септември

„За да се случат тези проекти, трябва да се изпълнят и тези разходи, които са задължителни.  За това не трябва да имаме питане от общински съветници, които са 12 години там и досега не са разбрали защо има минерална вода…  Ми, защото е топло, ако няма вода, някой от вас ще припадне”, продължи Тотев.

Той отново изтъкна, че за първи път в Пловдив се извършват толкова мащабни дейности в една градска зона – улици, детски градини, училища пешеходни зони и зелени зони.  От градските власти вече очакват подписки от други квартали, които да искат да бъдат включени в следващите програмни периоди.