Прокуратурата започна разследване за смърта на 56-годишния Йордан, чийто труп бе намерен в пловдивския район "Западен" тази сутрин. Мъжът е обитавал приземна стаичка в една от кооперациите в района на Гребния канал. Според съседи той е водил скромен начин на живот и не е имал много посетители. Никой от тях не е чувал шумове или скандали от жилището му.

Припомняме, че според първоначалните версии има вероятност мъжът да е бил убит при битов скандал. При огледа на местопроизшествието са били установени следи от насилие.

Комшиите на Йордан разказаха още, че той е имал проблеми с алкохола. Често бил забелязван в нетрезво състояние, но не показвал агресия. Винаги поздравявал познатите си.

"Кой знае кой и къде го е ударил с нещо", коментира негов комшия. Той изрази опасенията си, че травмата, довела до смъртта му, може и изобщо да не е била нанесена в жилището. 

В помещението, обитавано от жертвата, няма видими следи от борба, видя репортер на TrafficNews.bg. По всичко личи, че Йордан е живеел в примитивни условия, а последната му вечеря все още стои на масата. 

Тялото на убития бе изнесено от жилището по-рано днес. Огледът приключи в ранните следобедни часове. 

Случаят е поет от служители на Второ РУ и отдел "Криминална полиция". Образувано е досъдебно производство под наблюдението на Окръжна прокуратура – Пловдив.