Последни аплодисменти за Кралицата на комедията в Сатирата

Поклонението пред Стоянка Мутафова във фоайето на любимия й театър ще продължи от 11 до 16 часа

София
09.12.2019 07:00 525 2
Последни аплодисменти за Кралицата на комедията в Сатирата

Стоянка Мутафова да бъде изпратена с усмивка и аплодисменти, а не със сълзи, защото тя до последно караше публиката да се смее от сърце. Това призовават колеги на Кралицата на комедията от Сатиричния театър, където днес от 11 до 16 часа ще бъде поклонението пред голямата актриса. Заради церемонията улицата пред театъра ще бъде затворена.

Любимката на няколко поколения актриса почина на 6 декември на 97-годишна възраст след тежко и продължително боледуване. По ирония на съдбата днешното поклонение е точно на рождения ден на друга родна легенда на театъра и киното Стефан Данаилов, който издъхна на 27 ноември, броени дни преди да навърши 77 години.

Мутафова е сред създателите на Сатиричния театър и на неговата сцена тя е изиграла някои от най-силните си роли. 

„Родена аристократка, шут - по призвание... Една от най-големите Дами в българския театър... Жена – история, не само по висотите на своя интелект, а и като творец, спомогнал за създаването на Сатиричния театър и неговия облик...”. С тези думи от любимата ѝ Сатира се сбогуват с най-голямата си звезда.

Сбогом, Госпожа Стихийно бедствие! Кои са ролите, с които ще запомним Стоянка МутафоваАктрисата, която не спря да се усмихва, беше Царицата на комедията за няколко поколения българи

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
2 Коментара
Сортирай по
коментар

НИКОЙ 07:22, 09.12.2019

ПОКЛОН

Oтговора0
коментар

ГРАД КОЗЛОДУЙ 07:23, 09.12.2019

БОГ ДА Я ПРОСТИ МИР НА ДУШАТА И И НА ГОСПОДИН ДАНААИЛОВ

Oтговора0
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина