Бившата пловдивска журналистка Ваня Божилова-Крамер, която от 20 години живее в САЩ, събра над 2000 долара, нужни за премиерата на пиесата "Неделя вечер"  в Чикаго. 

Повод за кампанията във Фейсбук за набиране на дарения беше рожденият ден на Ваня, който беше на 9 декември. Пиесата „Неделя вечер“ от Захари Карабашлиев е режисирана от Златомир Молдовански и е носител на наградата Аскеер за 2009 година.

Тя се поставя на английски език от Rose Valley Theatre Group, която се продуцира от Културен център Магура в Чикаго.

Златомир Молдовански 

„Опитвам се да намеря думи да ви благодаря. Но всички ми се виждат безцветни, високопарни и банални. Тези от вас, които ме познават на живо, знаят че трудно се спирам, когато имам цел. Когато имам мисия. Когато вярвам във нещо. Продължавам с тази кампания още няколко дни въпреки вече е събрана сума от $2,000, за които аз не смеех и да мечтая. Ето как се чувствам“ , написа Ваня.

52-ма души й направиха подарък за ЧРД като дариха 2 386 долара по сметката за пиесата „Неделя вечер“. Нейната премиера в Чикаго ще бъде на 16 януари в GREENHOUSE THEATER CENTER. Акцията продължава и в момента финансите се увеличават.

Ваня Божилова-Крамер с актьори от пиесата

"Честита да си, Ваня! Благодаря, че ми разказа още през септември за идеята на Златомир. Защото след това го поканих да я сподели за слушателите на  Радио Пловдив в едно твърде интересно интервю за трупата Rose Valley (Розова долина), която създава в Чикаго, за амбицията му чрез нея да направи познати на американската публика не само съвременни български, а и източноевропейски модерни пиеси, за това как звучи Чудомир на английски и какво иска да научи американските актьори, които ще играят в пиесата на Захари Карабашлиев", написа пък Екатерина Костова, която напомни, че заедно с Ваня са завършили Пловдивския университет, а пък режисьорът Златомир Молдовански е роден под тепатата.

Златомир Молдовански с актьори от пиесата на Захари Карабашлиев