Преди минути беше прочетена присъдата на двамата собственици на тютюневия склад на „Одрин 8”, който бе разрушен на 6 март 2016. Пловдивският окръжен съд оневини двамата бизнесмени Георги Бранеков и Александър Николич, които го разрушиха. Те извикаха в залата YES! и си тръгнаха определено доволни от решението на съда.

Припомняме, от прокуратурата поискаха условни присъди за обвиняемите заради разрушения паметник на културата. Делото бе рестартирано, след като предишното бе прекратено, макар че бе на финала си. След като бяха разпитани почти всички свидетели по делото и бяха изслушани вещите лица и експертизите им, се оказа че процесът е протекъл в нарушение на процедурата, тъй като предвид обвинението делото е трябвало да се гледа само от съдия, а не от цял съдебен състав със заседатели. 

Грешката е констатирана от съдия Розалия Шейтанова и за да не се стигне до отмяна на присъдата, процесът ще стартира наново. Междувременно се оказа, че е изтекла абсолютната давност от 7,5 години по обвинението, че Бранеков и Николич са използвали документ с невярно съдържание, за да получат строително разрешение за преустройството на склада в хотел и да го съборят. 

Ето и първия коментар на Александър Николич след излизането му от съдебната зала: