НАП отново проведе акция в града под тепетата. През изминалата седмица редица търговски обекти в Пловдив са били проверени от данъчните. Въпреки предупрежденията обаче, не малко фирми са били хванати с различни нарушения. Сред дружествата са такива стопанисващи обекти за бърза закуска, автокъща и заведение на пъпа на Пловдив.

С предписание са се сдобили две закусвални и две бързи закуски. Обектите се намират на стратегически места, а именно до гимназията по електротехника и Аграрния университет. При проверка са констатирани нарушения на закона за данък добавена стойност.

Под ударите на НАП е попаднал магазин за хранителни стоки на улица „Гаганица”.

В „черните” списъци през изминалата седмица е попаднало името на автокомплекс, намиращ се на улица „Съединение” в Тракия. В салона данъчните са направили проверка на фирмата и са констатирали нарушения.

В крачка е било хванато и заведение, чиито маси са разположени на гърба на Община Пловдив. Агенти са нахлули в заведението и са започнали проверка, която е приключила с издаване на предписание към управата. Фирмата, стопанисваща кафето, е вписана в „черните” списъци, но не е наложена най-тежката санкция „запечатване”. Заведението все още работи и приема своите клиенти.

Масирана акция на НАП се провежда и по зимните курорти. Усилията им са съсредоточени в Пампорово, Чепеларе и Велинград.  Редица обекти, сред които заведения, магазини и сергии са заплашени от актове за неспазване на разпоредбата и закона за данък добавена стойност.