Кметът на Пловдив Здравко Димитров и фирмата – изпълнител „Щрабаг”, работеща по изграждането на булевард „Северен” ще седнат на една маса, за да коментират дейностите по новият булевард в Пловдив. Димитров и дружеството ще обсъдят на  какъв етап е строителството и кога може трасето да бъде официално пуснато за движение.

Към момента работниците все още довършват кръговото кръстовище, полага се последният пласт асфалт по връзките между моста на Адата и двата булеварда – „България” и „Северен”.

Трасето е пуснато до хотел Русалка. Останалите 200 метра до кръстовището с булевард „България” също са готови, асфалтирано е и има поставено осветление. От близо месец отсечката вече е осветена и е поставена маркировката.

Припомняме, че по първоначални планове, движението по новия булевард трябваше да се пусне в средата на октомври. В момента по трасето на практика се минава, но все още пътят не е въведен в експлоатация.

Предстои и втори етап по изграждането на булевард „Северен”, който да свързва Брезовско шосе директно с Карловския надлез. Днес стана ясно, че пътният възел ще минава през Арман махала, където два дни подред ще се провежда акция по премахване на незаконните постройки.

Теренът на изток от надлеза на Ален Мак е предвиден за изграждане на ухо, което ще свързва Карловско с продължението на новия булевард. Отсечката от Брезовско шосе до гара Филипово ще се разшири и ще бъде подменена цялостната настилка.

Отсечката от Брезовско шосе до моста на Адата е с изградени джобове за спирки, паркоместа, поставено е и уличното осветление. Обектът струва около 10 милиона без ДДС и е част от финансирате по 30-милионния заем. Новата артерия ще е широка 34,50 метра - с три ленти по 3,50 метра, средна разделителна ивица 2 метра и тротоари с велоалея. 

Коли тръгнаха по новия булевард в Пловдив! Кръговото – почти готовоКъм момента все още не са изградени локалните платна, свързващи моста на Адата и булевард „България”

 

Новият пловдивски булевард ще пресича целия „Северен”, правят кръгово с бул. „България” ВИДЕОБул. „Северен” ще започва от Моста на Адата и ще свързва Брезовско и Карловско шосе