Столична община е предвидила 38 млн. лева за ремонт на кварталните улици в София тази година. Това съобщи столичният зам.-кмет Дончо Барбалов пред БНТ. 

Всяка поредна година увеличаваме средствата за основен ремонт на улици, защото един от проблемите, който имаме - това са малките улици в кварталите, където през годините поддръжката беше изостанала. 38 милиона лева сме предвидили в бюджета за тази година, което е изключително важно и предстои диалог с районните кметове, за да подберем тези улици, където хората ще почувстват и видят разликата", обясни той.

181 машини са почиствали столицата тази нощ, а 160 души са получили подслон в центровете за настаняване. Основните пътни артерии са обработени против заледяване. Към момента се почистват спирките на градския транспорт и малките кварталните улици. Ремонтът им е залегнал като приоритет в инвестиционната програма на Столична община за 2019 година, заяви още Барбалов.

Другият заместник на кмета Йорданка Фандъкова- Тодор Чобанов, пък ще провери работата по аварийното укрепване на "Царските конюшни". Една от сградите изгоря частично през лятото, когато се запали покривът ѝ. Унищожени бяха около 2000 квадратни метра. До момента ремонт не беше започнал.

След пламъците "Царските конюшни" получиха статут на културен паметник от местно значение.