Мащабните ремонти в следващия мандат могат да бъдат концентрирани в по-периферните зони на супер центъра на Пловдив. Това обяви кметът Иван Тотев, който каза, че за последните 7 години Община Пловдив е положила стабилна основа, като са обновили всичко от бул. „Марица” до ул. „Иван Вазов”.

„Всичко, което можеше да се направи, го свършихме или се довършва – Базиликата, Площадът, галерията на „Гладстон". Няма булевард, който да е асфалтиран два пъти през последните два мандата. Това е показателно, че имаме устойчива инфраструктура”, каза Тотев. Той допълни, че в следващия мандат може да се обърне внимание на зоната около улица „Опълченска”, жилищните карета около „Руски”, „Любен Каравелов” и „Иван Вазов” и съседните зони.

В същото време ще се върви към все повече рестрикции за автомобили в центъра на Пловдив.  Освен че ще намаляват местата за паркиране, предвижда се и слагане на бариера в зелената зона на „Капана” . В новия Генерален план за организация на движението се предвижда още от улица „Железарска” да се сложи бариера, при разделението към „Отец Паисий”. Така влизането в Капана ще бъде изцяло  контролирано.