Липсата на вода и канализация изкара жителите на софийското село Волуяк на протест, съобщи БНР. Хората настояха Столичната община да намери решение на проблема.

Събралите се на площада до ЖП гарата в селото поискаха общината да се погрижи за тях и да им осигури нормален живот. Селото няма канализация и водопровод, инфраструктурата не е добра, няма и удобен градски транспорт, споделиха протестиращите.

"Всяка къща е на септична яма. Всяка къща има кладенец или сондаж. Вода няма за хората. На какво прилича? Газим в кал, рейсовете не идват. Елементарните условия, да се чувства човек добре вкъщи, просто ги няма. А все пак сме в 21 век. Не е нормално", коментираха протестиращи.

Към недоволните жители на Волуяк се присъедини председателят на Градския съвет на БСП в София и на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов, който покани протестиращите в общината.

"Поканих част от протестиращите да си направят представителен комитет от трима-четирима души, ще проведем среща следващата седмица с изпълнителния директор на "Софийска вода" и ще се търси вариант или от "Софийска вода" да бъдат финансирани, или възможност в следващите периоди", каза Паргов.