11 кучета и 1 котка са били отровени в района на детската градина в село Соволяно. Шокиращата гледка е била видяна и от малчугани. Кметът на селото Пламен Илиев е бил алармиран в четвъртък от директора на детската градина за кошмарната сцена.

Открити са мъртви 10 кучета и 1 котка. На място са пристигнали екипи на Районно управление на МВР – Кюстендил и на Областна дирекция по безопасност на храните. Взети са проби, които са изпратени за анализ в лаборатория в София.

Мястото е обработено с препарати. „Снощи стопанин на куче го беше пуснал на разходка, животното се е прибрало в дома си и е починало. Това означава, че все още в селото има отрова. Апелирам всички да бъдат изключително внимателни”, каза Пламен Илиев пред "Фокус". 

По думите му предстои мястото отново да бъде посетено от екипи на полицията. Част от отровените кучета са били домашни, а другите са били безстопанствени. „Хората са много притеснени. Нямаме представа кой може да бъде извършител на това престъпление, но това е убийство”, заяви още Пламен Илиев.